Články

Partneri...

V týchto dňoch sa partnerom E.O. o.z., sa stala spoločnosť Národná recyklačná agentúra Slovensko.

HLAVNÝ PROBLÉM VYSOKÝCH CIEN ENERGIÍ NIE JE V REFERENČNOM OBDOBÍ ...

V týchto dňoch v médiách prezentoval dočasne poverený minister hospodárstva Karel Hirman skutočnosť, že hlavným dôvodom prečo podnikatelia dostávajú vysoké zálohové platby je, že Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (URSO) zmenilo referenčného obdobie vo svojej vyhláške v roku 2022...

PREČO SA MAJÚ PLATIŤ ZASTROPOVANÉ CENY ZA ENERGIE 99,-EUR a 199,-EUR ?

Za posledné obdobie sa dočasne menovaná vláda prezentuje tým ako pomáha zraniteľným odberateľom najlepšie zo všetkých krajín EÚ v cenách energie.

ÚRSO JE NEZÁVISLA ŠTÁTNA INŠTITÚCIA...

POKIAĽ NEDOSTANE POKYN Z MINISTERSTVA HOSPODÁRSTVA SR. V prvej dekáde tohto roka dostali zraniteľní odberatelia zálohové mesačné faktúry alebo mesačné rozpisy za dodávku elektriny na rok 2023 vo vysokých sumách.

Motto týždňa: “Občania SR budú celý rok platiť tú istú cenu…

V súčasnosti vysoký počet odberateľov na Slovensku dostáva zálohové predpisy za energie a sú v nemom úžase, aké sumy im vyrubili spoločnosti dodávajúce elektrinu, plyn alebo teplo.

Ústavné právo každého na „dodávku energie za primerané ceny “ máme garantované už roky

V súvislosti z energetickou krízou, v týchto dňoch niektoré občianske združenia navrhli prezidentke SR a poslancom Národnej rady SR zmenu Ústavy SR, aby v ústave boli určitej skupine obyvateľov (seniori s nízkymi príjmami a iné nízkopríjmové domácnosti) zakotvené ústavné práva na dodávku tepla, elektriny a vody za primerané ceny.

Energetický ombudsman varuje pred žalobami…

„Dodávanie energie pre obyvateľstvo za dostupné ceny sa považuje za zabezpečene základných životných potrieb “.

Kto môže za drahé energie? (Relácia)

Aj seniori a ľudia s nízkymi príjmami tvorili a tvoria hodnoty tejto spoločnosti a preto si zaslúžia od politikov slušný život a nie živorenie

Ľudia tŕpnu v neistote, netušia koľko zaplatia za účty. Slovensko sa vzdalo energetickej bezpečnosti

Ceny majú katastrofálny dosah najmä na fungovanie domácností aj firiem. Ako štát sme sa vzdali energetickej bezpečnosti, tvrdí energetická ombudsmanka

Zníženie spotreby energií vo verejnej správe

Povinná práca z domu s poskytovaním kompenzácie alebo zavedenie štvordňového pracovného týždňa?

Daň z nehnuteľností pre fyzické osoby treba zrušiť

BRATISLAVA – “Nemožno súhlasiť s ďalším zvyšovaním dane z nehnuteľnosti podľa hodnoty nehnuteľnosti u fyzických osôb.” Prinášame vyjadrenie právnej poradkyne Moniky Jankovičovej.

Energetická ombudsmanka napísala list ministrovi hospodárstva, kritizujúci prijatú legislatívu

Minister hospodárstva Karel Hirman v týchto dňoch dostal list od energetickej ombudsmanky Moniky Jankovičovej o škodlivosti prijatej energetickej legislatívy.

Nezmysel úspor 15 percent spotreby na energiách

Každý deň sa na občanov valia informácie z mádií rôznych diskusií o tom, že inflácia dosiahne 15 %, že treba ušetriť 15% zo 100 % spotreby energií, lebo inak budeme 15 % nadspotreby platiť za trhové ceny.

Konferencia EO s europoslancom Štefancom - 16.09.2022

Na tlačovej konferencii energetická ombudsmanka JUDr. Monika Jankovičová poukázala na aktuálne schválenú energetickú legislatívu z 22.júna 2022 zákon č. 250/2012 Z. z. (parlamentná tlač 975) v Národnej rade SR, ktorá doslovne škodí drvivej väčšine občanom SR a väčšine malým podnikateľom a živnostníkom, ak štát včas nezakročí.

Každá situácia MÁ RIEŠENIE!​

Náročná pandemická situácia ohrozuje seniorov nielen zdravotne, ale aj sociálne a ekonomicky. Mnohí z nich sú izolovaní – v tom lepšom prípade – vo svojich domovoch, ale musia riešiť rôzne praktické otázky, s ktorými si neraz nevedia rady. ​

Čo so zdražovaním energií?

V súčasnosti sme svedkami enormného nárastu cien energií. Vláda každého štátu EÚ sa usiluje riešiť danú situáciu tak, aby to malo čo najmenší dosah na obyvateľstvo a firmy. Na Slovensku sme však trochu zaspali...

Prečo stúpajú ceny energií.​

V roku 2022 sa budú výrazne zdražovať ceny energií – elektrina, plyn, teplo. Prečo prichádza opäť neprimerané zvyšovanie oproti minulému roku, hovoríme s energetickou ombudsmankou a členkou Slovenskej asociácie malých a stredných podnikov a živnostníkov (SAMP) pre energetiku a legislatívu JUDr. Monikou Jankovičovou.

Minister hospodárstva radí vymontovať žiarovky v prípade zvýšenia cien energie.

V súčasnosti sme svedkami enormného nárastu cien energie na trhoch. Vláda každého štátu EÚ sa snaží riešiť danú situáciu tak, aby to malo najmenší dopad na obyvateľstvo a firmy.